Historie

1984

I 1984 (20/1) inviterte Runar Dahl og Svein Kaaterud Knut Bye til en samling rundt whiskysmak og whiskymerker. De gjorde dette for å avsløre hvilket snobberi det var.

De hadde følgende påstand " Folk ser på prisen-så uttaler de seg. Jo høyere pris - desto bedre whisky".

Disse tre gentlemen var og er "moderklubbens" gründere og kan også sies å være junioravdelingens gründere, på sett og vis.

Knut Bye - Runar Dahl - Svein Kaaterud(RIP)

"Moderklubben"

"Moderklubben" The Whisky Club av 1984 består av 10 medlemmer, deres årsmøte avholdes 3 fredag i januar hvert år.

Det blindtestes 18, på forhånd, kjente whiskymerker. Det kåres en vinner - Årets Champion.

Testkveldens antrekk er smoking, eller kilt, hvert femte år så er det kilt eller kjole og hvitt som gjelder (jubileum). Vertskapet går på omgang og det serveres et enkelt måltid etter testen. "Moderklubben" foretok i 1987 sin første studietur til Skottland og har siden reist hvert femte år.

Svein Kaaterud(RIP). Ole Martin Størløs(RIP). Knut Bye. Tollef Lund. Richard Patterson. Ole Førristal(RIP). Ørnulf Mjørud. Arne Hippe. Runar Dahl. Otto Igland. Terje Eriksen og Olaf Stamsås (RIP)

1997

Det var under turen til Skottland i 1997 at det første spiren til juniorklubben begynte å gro, uten at deltakerne i "moderklubben" var klar over dette. Under oppholdet deltok klubben i whiskynosing ved whiskyfestivalen i Elgin.

The WhiskyClub Rakkestad vant både lag og singel konkuransen. Dette ble behørig omtalt i mediene og undertegnede leste om bragden i Aftenposten. Som den enkle sjel jeg er konkluderte jeg med følgende: De er fra Rakkestad, jeg er fra Rakkestad, de drikker whisky ergo så må jeg drikke whisky.

Etter et fatalt forsøk med en flaske Upper Ten gikk det noen år før spiren virkelig begynte å gro.

2004

På begynnelsen av 2004 begynte jeg for alvor å lete etter andre som kunne ha samme interesse for whisky som meg. Jeg fikk med meg Pål Rosenberg og Sturla Bakke, etterhvert kom også Keld Kiel med. Jeg hadde Otto Igland som mentor, han var "moderklubbens" yngste medlem og ble spurt om alt tenkelig i forhold til klubben. Denne interessen fra min side ble belønnet med invitasjon til The Whisky Club av 1984 sitt 20 års jubileum 23.10.2004.

Programet fra jubileet, med "moderklubbens" motto, direkte oversatt: "Ikke så mye at du spyr".

Jubileum 2004

I talen til Halvor Hauch (han er Norges eneste godkjente blender og blandt annet ansvarlig for Upper Ten) ble junioravdelingen nevnt. Nå var det ingen vei tilbake.

Det ble bestemt at vi måtte avholde årsmøte etter "moderklubben", så første helga i mars ble valgt som fast dato. Det ble også uttalt at røykere ikke kan være medlem hos oss.

Det første årsmøtet 2005

Det første årsmøtet i vår klubb ble avholdt 4. mars 2005 hos Terje Romfog.

TheWhiskyClubJunior er et faktum og vi er igang.

Pål Rosenberg - Ulrich Nilson - Keld Kiel - Terje Romfog

Tur til Skottland

I Pinsen 2019 gjennomførte syv av klubbens medlemmer det første offisielle besøk til det forjettede land . 

En begivenhet som har gått inn i historien (bokstavlig).

Masterclas m. Glenfiddich/Balvenie. GLENGLASSAUGH og tapping av egen flaske. Lunsj i Dufftown på Glenfiddich og til slutt besøk i kjelleren på Strathisla. Når vi da i tillegg tar med full skottisch hver morgen så kan det ikke bli stort bedre.  

Sturla Bakke - Terje Romfog - Bjørn Erik Studsrud - Glenn Jelsnes - David Gulbrandsen - Robert Huseby og Petter Larsson (på huk)